شیمی و سرگرمی

برو بچه های خرمشهر

  توجه داشته باشید برای استفاده از این سایت ها باید برنامه فلش پلیر را روی سیستم خود داشته باشید


شیمی1

شیمی2



نوشته شده در شنبه هفدهم تیر 1391ساعت 11:34 توسط gold 79(خضيرچي)| |

استفاده از این روش میتونه رو یادگیری و به یاد اوردن اموخته ها خیلی موثر باشه

پس حتما ادامه مطلب رو بخونین و از این روش برای ثبت اموخته هاتون استفاده کنین


:ادامه مطلب:
نوشته شده در شنبه هفدهم تیر 1391ساعت 11:21 توسط gold 79(خضيرچي)| |

این ها آزمایش های ساده ای هستند که می توانید به راحتی در کلاس خود اجرا کنید.

شیرین کردن کلاس شیمی برای بچه ها با نشان دادن اینکه شیمی بخشی از جهان واقعی است نه فقط چند بطری مایع اسرارآمیز و لوله آزمایش
دانش آموزان پس از این درس قادر خواهند بود:


1- ارتباط عبارتهای " کشش سطحی "، " پیوستگی " و " چسبندگی " را با حبابهای صابون کشف کنند.
2- نتایج آزمایش را حدس بزنند.
3- داده ها و شرایط آزمایش را تحلیل کنند.
4- قطبیت مولکول آب را به رفتار صابون ها و شوینده ها مربوط کنند.

پس زمینه:
این پیشنهادات بر مبنای نیروهای مولکولی و مقدار کشش سطحی هستند که هر دو به میزان انرژی نیروهای بین مولکولی بستگی دارند. مایعاتی که نیروهای بین مولکولی قوی دارند، کشش سطحی بیشتری دارند. بین مولکولهای، آب پیوند هیدروژنی وجود دارد که هر کدام نیروی بین مولکولی قوی ای دارند؛ در نتیجه، کشش سطحی بسیار قوی ای در سطح آب به وجود می آید.

حبابهای صابون از مخلوط مولکولهای صابون و مولکولهای آب درست شده اند. یک مولکول صابون یک سر قطبی و یک سر غیر قطبی دارد اما آب مولکولی قطبی است. سرهای قطبی مولکولهای صابون به سمت هم دیگر جذب می شوند و سرهای غیر قطبی دور از آب می ایستند و باعث می شوند که حباب درست شود.
مواد لازم:
اورهد - چند پتری دیش - تیغ ریش تراشی – محلول صابون – کرباس–  الکل – سوزن – فلفل – شیشه شور – بشر – نخ ابریشمی – گلیسرین – مایع شوینده – پارچه توری – 2 ظرف شیشه ای کوچک – آب مقطر

 

استراتژی های پیشنهادی:
1- یک سوزن یا تیغ ریش تراشی را در آب پتری دیش که روی اورهد قرار داده اید، شناور کنید. این کشش سطحی است که جسم را روی آب نگه می دارد.
2- از بیست و پنج سانتی متر نخ ابریشمی یک حلقه بسازید و آن را در یک ظرف گشاد آب، شناور کنید. قطره ای صابون مایع درون حلقه بچکانید و توجه کنید که حلقه به شکل دایره ای کامل درمی آید.
3- روی سطح آب درون یک پتری دیش، فلفل سیاه بپاشید. یک قطره مایع شوینده به مرکز توده فلفل ها اضافه کنید و ببینید چطور از هم دور می شوند.
4- آزمایش
قایق صابونی را انجام دهید.
5- یک پارچ دهن گشاد را با کمی آب پر کنید. روی آن یک پارچه کرباسی بگذارید و با کش آن را روی دهانه پارچ محکم کنید. سپس پارچه را با سرعت برگردانید. اگر با مداد نوکی سوراخ کوچکی در پارچه ایجاد کنید، آب برای مدت کوتاهی بیرون می ریزد، اما بعد از چند لحظه کشش سطحی و فشار هوا به کمک هم سوراخ را آب بندی می کنند و نشتی قطع می شود.
6- پارچه توری را روی یک بشقاب قرار دهید و آن را با کش محکم کنید. آب را به آرامی روی آن بریزید. این کار را یکبار با آب لوله کشی و بار دیگر با آب و صابون انجام دهید. آب شیر روی توری باقی می ماند، اما آب و صابون از سوراخها رد می شود و داخل بشقاب جمع می شود.
7
- با استفاده از فرمول زیر آب صابون درست کنید. از بچه ها بخواهید حباب بسازند و رنگهای روی آن، ضخامت نسبی بالا و پایین حباب، حرکت آب روی حباب و مدت زمان باقی ماندن حباب را مشاهده کنند.
% 85 آب مقطر
%10 مایع شوینده
%5 گلیسیرین
با هر کدام از پیشنهادهای بالا می توانید تمامی مفاهیم لازم را به بچه ها منتقل کنید اما البته انجام چند آزمایش و کمی بازی هم لذت و یادگیری خاص خودش را دارد!

منبع:http://edu.tebyan.net/math/bubble/index.htm

نوشته شده در شنبه هفدهم تیر 1391ساعت 11:17 توسط gold 79(خضيرچي)| |

شک کردن در مورد اینکه آب گرم زودتر منجمد می‌شود یا آب سرد، ممکن است ساده به نظر برسد

ولی دلایل تقریباً محکم علمی ممکن است شما را به فکر کردن دوباره در این مورد وادار کند.

این اتفاق طبیعی «اثر امپمبا» نام دارد. این نام را به افتخار «اراستو امپمبا» دانش آموز دبیرستانی تانزانیایی که در سال 1963 این اثر را مشاهده و ثبت کرد، انتخاب کرده‌اند.

اثر امپمبا زمانی رخ می‌دهد که دو مقدار مساوی آب با دما‌های متفاوت را در معرض منبع سردی قرار می‌دهند و آبی که دمای بالاتری دارد زودتر منجمد می‌شود.

مشاهده این نوجوان شک‌های دانشمندان و متفکرانی مانند ارستو و دکارت را به یقین تبدیل کرد.

برای توضیح این اثر اولین عاملی که به بحث گذاشته می‌شود، تبخیر سطحی مایع است. مولکول‌های سطحی مایعات همواره در حال جدا شدن از سطح مایع هستند. به همین دلیل است که لیوان آب در دمای معمولی پس از چند روز کاملاً خالی می‌شود و هر قدر که دمای آب بالاتر باشد متعاقباً تبخیر سطحی زودتر رخ می‌دهد.

به این ترتیب در اثر امپمبا، تا زمانی که هر دو مقدار آب منجمد شوند، تبخیر سطحی زودتر در سطح آب با دمای بالاتر انجام می‌شود و با داشتن مقدار کمتری آب برای منجمد شدن، آب با دمای بالاتر زودتر منجمد می‌شود.

ایرادی که به این قسمت وارد است این است که این توضیح برای حالتی درست است که سطح مایع باز باشد و در حالتی که سطح مایع بسته است معنی ندارد و اثر امپمبا در محفظه‌های بسته نیز انجام می‌شود.

توضیح دیگری که برای این اثر می‌دهند، این است که مقدار گاز‌های حل شده در آب گرم کمتر است و به همین دلیل آب گرم زودتر منجمد می‌شود.

دلیل دیگری که ارائه می‌شود این است که در زمان منجمد شدن، آب از پایین به بالا یخ می‌زند و با دارا بودن اختلاف جریان حرکت گرما سریع‌تر انجام می‌شود. به این معنی که هر قدر اختلاف دمای سطح و کف آب در حال انجماد بیشتر باشد، حرکت گرما سریع‌تر انجام می‌شود و به همین دلیل هم آب با دمای بالاتر زودتر منجمد می‌شود.

پس دفعه بعدی که آب را برای یخ زدن در فریزر قرار می‌دهد، سعی کنید از آب گرم استفاده کنید تا زودتر یخ در دسترستان باشد.

نوشته شده در شنبه هفدهم تیر 1391ساعت 11:8 توسط gold 79(خضيرچي)| |

گرچه برخی از دانشمندان این گفته را قبول ندارند که "هیچ دو دانه برفی شبیه هم نیستند" اما اغلب پژوهشگران با آن موافق هستند.

یک دانه برف به صورت یک بلور به شکل  منشور شش‌وجهی شروع به تشکیل‌شدن می‌کند.

در حالیکه دانه برف به سمت زمین می‌آید، در معرض مجموعه‌ای از شرایط منحصر به فرد قرار می‌گیرد که شکل آن را تغییر می‌دهند. پژوهشگران دانشگاه توکیو در دهه 1970 کشف کردند که رطوبت، درجه حرارت و فشار هوا شکل دانه‌های برف را تعیین می‌کنند.

گرچه هیچ دو بلور برف نهایتاً هنگامی که به زمین می‌رسند، دقیقاً مشابه هم نیستند، شش بازوی هر بلور منفرد که همراه هم هستند، همزمان با هم رشد می‌کنند و در نتیجه به دانه برف شکل بلوری پیچیده و منحصر به فردی می‌دهند که دارای تقارن مشخصی است.

نوشته شده در شنبه هفدهم تیر 1391ساعت 11:0 توسط gold 79(خضيرچي)| |

هنگامی که آب در روی کره زمین قراردارد، چه درون یک دریاچه باشد، چه درون یک لیوان آب، جاذبه زمین آن را به پایین می‌کشد و آن را به شکل ظرفی در می‌‌آورد که درون آن قرار دارد.

اما در فضا تاثیرات جاذبه متفاوت است. اشیایی که در مدار زمین قرار دارند، همچنان تحت تاثیر جاذبه قرار دارند، اما در وضعیت سقوط آزاد هستند، یعنی  در حالی که به سوی زمین سقوط می‌کند، در حال حرکت مداری، حرکت مداوم جانبی،هستند. این وضعیت عملا باعث ایجاد حالت بی‌وزنی در آنها می‌شود.

قطرات مایعات در فضا در نبود نیروی وزن، تحت تاثیر نیروی کشش سطحی به شکل کره در می‌آیند.

کشش میان مولکول‌ها در سطح آب باعث می‌شود، آنها مانند پوسته‌ای کش‌سان عمل کنند. هر مولکول با کششی مساوی مولکول‌های مجاورش را به سوی خود می‌‌کشد.

این گروه مولکول‌هایی که مانند آهن‌رباهایی کوچک محکم به سوی هم کشیده می‌شوند، کوچکترین به صورت کوچکترین سطح ممکن در یک حجم هندسی یعنی به شکل یک کره در می‌آیند.

نوشته شده در شنبه هفدهم تیر 1391ساعت 10:54 توسط gold 79(خضيرچي)| |

در ادامه مطلب میتوانید:

با کلیک بر روی هر آزمایش آن را دانلود کنید

توجه داشته باشید آزمایش ها به صورت فایل فلش میباشد اگه برنامه فلش پلیر رو در کامپیوتر خود ندارید حتما دانلود کنید و از دیدن ازمایش ها لذت ببرید


:ادامه مطلب:
نوشته شده در شنبه هفدهم تیر 1391ساعت 10:48 توسط gold 79(خضيرچي)| |

در ادامه مطلب میتونین جزوه های شیمی رو دانلود کنین


:ادامه مطلب:
نوشته شده در شنبه هفدهم تیر 1391ساعت 10:40 توسط gold 79(خضيرچي)| |

چرا وقتي در نوشابه نمک مي ريزيم, با شدت بيشتري گاز آزاد مي شود ؟

‌‌‌ ‌‌ـ ‌ابتداي ماجرا :
هرچه دماي آب کمتر و فشار بيشتر باشد , ظرفيت پذيرش گاز بيشتري را خواهد داشت و به عنوان مثال CO2 بيشتري را در خود حل مي کند. هنگام توليد نوشابه با استفاده از اين خاصيت , در دماهاي پايين و فشار بالا , نوشيدني با تزريق گاز CO حالت اشباع مي رسد. بنابراين وقتي در نوشابه باز شود و نوشابه در دما و فشار معمولي قرار گيرد , محلول خاصيت فوق اشباع دارد يعني مقدار CO2 حل شده در آن بيش از ظرفيت انحلال در آن دما و فشار است. چنين محلولي اگر شرايط مهيا باشد تمايل به آزاد کردن CO2 دارد. براي اين کار گاز CO2 محلول بايد به صورت حباب درآيد يعني مولکولهاي CO2 حل شده بايد در نقطه اي جمع شوند و با به هم پيوستن , يک حباب تشکيل دهند و به سطح نوشابه بيايند و از آن خارج شوند. اگر دقت کرده باشيد تشکيل حباب در سطوح تماس خارجي نوشابه اتفاق مي افتد يعني در سطح نوشابه و ديواره هاي بطري يا دورني . به زبان ساده اين سطوح و به خصوص نا همواري هاي موجود روي آنها يا هر نوع ناهمگني موجود در محيط نقش جايگاههاي تجمع يا مکانهايي براي به هم پيوستن مولکولها و تشکيل حباب را بازي مي کنند.به عبارت عاميانه يعني مولکولها براي ايجاد حباب دنبال بهانه مي گردند و اين بهانه را در اين سطوح پيدا مي کنند. در اين وضعيت ريختن نمک در نوشابه باعث خروج سريع تر گاز از محلول مي شود. زيرا سطح بيشتري براي تشکيل حباب در اختيار مولکولها قرار مي گيرد ( سطح جانبي بلورهاي نمک ) . چيزي مانند تبلور ( = بلور شدن ) شکر پس از قرار دادن بلور يا نخ در محلول فوق اشباع آن.بنابراين چنين اتفاقي اصلا شيميايي نيست. هيچ واکنشي هم صورت نمي گيرد و تقريبا هر ماده اي از نمک و شکر گرفته تا شن و ماسه که بتوانند نوعي ناهمگني در محيط نوشابه ايجاد کند يا سطح آزاد در اختيار آن قرار دهد ( يا به طور خلاصه بهانه دست مولکولها بدهد ! ) ميتواند اين کار را بکند . اين اتفاق را حتما در هنگام وارد کردن ني در نوشابه ديده ايد. تنها مزيت نمک با شکر اين است که به دليل داشتن دانه هاي ريز سطح جانبي نسبي بيشتري در مقايسه با مواد درشت تر دارند. همين! از اين به بعد مي توانيد در نوشابه دوستتان به جاي نمک خاک بريزيد !!!

اطلاعات جالبي در مورد جيوه

بيشترين معادن جيوه دنيا در اسپانيا و ايتالياست و مهمترين سنگ معدن آن سينابار يا سولفور جيوه است با گوگرد و هالوژنها ترکيب مي شود اما با اسيدها به جز اسيدنيتريک بي اثر است جيوه و ترکيبات آن توسط پوست و بلعيدن و تنفس جذب بدن مي شود ماکسيمم مقدار مجاز بخار جيوه در هواي محيط کار.1 ميلي گرم در متر مکعب و ماکسيمم مقدار جيوه مجاز موجود در ادرار 3 ميلي گرم در ليتر است کليه ها نقش مهمي در دفع جيوه از راه ادراري دارند ضمن اينکه بيشترين تجمع جيوه در اعضاي بدن نيز در کليه هاست .


نوشته شده در شنبه هفدهم تیر 1391ساعت 10:34 توسط gold 79(خضيرچي)| |